Sunday, 5 April 2015

Europe Trip Day #4 - Brussels

Previous post; Europe Trip Day 3 - Madurodam & Zaanse Schans

19th June 2014

Good morning Brussels! Ecewah hahahah sini duduk apartment yg company Along provide je. 1 Apartment 2 orang staff so memang boleh sangat nak menumpang. Alhamdulillah. Ada dapur, peti ais, mesin basuh, heater, TV, etc. Memang selesa rasa nak menetap terus je. Pagi ni bermalas-malasan kejap sebab macam penat. Petang sikit baru lah jalan-jalan Brussels.

Eh semalam tu sebenarnya dah ada beli ticket tram; 5 jump €8.00 tp lupa masuk dalam expenses. Masuk dalam harini je la ea. Jump tu macam naik-turun kot hahah kena naik tram since apartment jauh sikit dari bandar 20 minit camtu.
Clean neighbourhood
Churches are everywhere
Macaroons yg lagi mahal daripada Laduree


The famous 'budak kencing' (Manneken Pis) at souvenir shop
Yummy belgian waffles. Price range €1 - €5++
Sweet treat for me. €1 waffle yg sedap gilos!
Leonidas. The best belgian chocolate.

Beautiful park
Chanel uolsss tepi jalan je
LV pun hadooo
Tu je la random photos across the city. Gitu city ntah-ntah pekan je hahahah! Dekat souvenir shop beli fridge magnets 4 pcs €10.00. Kejap je jalan-jalan Brussels sebelum gelap dah sampai apartment. Singgah beli air dengan gula-gula kat mini mart pastu sepanjang jalan kaki nak balik dok teringat waffle haihh menyesal tak tapau 2, 3 ketul hmm.

So, day 4 expenses;

19th June 2014
1. Tram ticket - €8.00 (5 jump)
2. Belgian waffle - €1.00
3. Souvenirs - €10.00
4. Mini mart - €5.00

Total = €24.00

No comments:

Post a Comment