Thursday, 25 June 2015

Europe Trip Day #8 - London

Previous post; Europe Trip Day #7 - Eiffel I'm in Love

23rd June 2014

London bridge is falling down..falling down..falling down..(ulang 10 kali) hahahah amboi. Well, masa kecik-kecik dulu berangan nak pergi London bila nyanyi/ dengar lagu tu now memang seriously I was in London uols! Rezeki kan, takde siapa tahu takde siapa sangka. Alhamdulillah. Ok dari Paris weols gerak ke London naik bas budget jugak - Megabus.

Pagi-pagi dah check-out dengan azabnya nak bawak turun bags masing-masing sebab kt Hipotel tu takde lif ye. Rasa nak tolak je bags biar bergolek-golek sampai ground floor. Heh! Weols tunggu bas kt Gallieni Coach Station (mati la kalau salah hahahah sebab dah tak ingat) and then tiket bas maaf lah tak ingat jugak sebab kawan Along yg belikan masa tu.

Weols decided to try Euro Tunnel to London and ferry back to Paris. Last sekali bas balik Brussels sebab flight dari Brussels - Amsterdam - KL. Ok Euro Tunnel tu boleh google apa dia tp basically, bas & kenderaan lain dimasukkan dalam tiub ala2 tren macam tu menyeberangi 'English Straits'. Memang tak nampak apa & rasa lemas. Enjin2 semua kena off.
Semua pun lepak luar bas
Heheh since 9 jam perjalanan & banyak tidur tu yg pakai tudung sarung je tu (pinjam mak). Sesampai London, bas berhenti kt Victoria Coach Station. Along withdraw duit pe semua then naik tube to our hostel yg jauh dari bandar. Berpisah dengan kawan2 Along yg masing2 dah ada plan. Naik tube to Dollis Hill then menapak 15-20 minit (fuhh!).
Rehat jap bersama beg yg maha banyak
Hari sampai ni rehat2 je kt bilik tak pergi mana pun. Malam dinner maggi (usaha2 menghabiskan makanan before balik Malaysia huhu). Hari ni belanja apa je?

So, expenses day 8;

23rd June 2014
1. Tube ticket - £22.50 (if not mistaken 3 days or 1 week pass gitu)
2. Peach tea - 2.80 (beli masa bas berhenti)

Total = £25.30 + 2.80

A bit boring kan this post ish ishh dah la 2 bulan tak update tetiba cm hekeleh ni je? Hahaha ok la tu kan hee cekidaut blog ni mcm best budget trip dia; http://hilmivanhalen.blogspot.com/

1 comment: