Thursday, 6 August 2015

Krabi-Phuket-Hatyai (Part 2)

Previous post; Krabi-Phuket-Hatyai (Part 1)

11 October 2014

Pagi2 lagi dah kena check-out sebab nak gerak terus ke Phuket petang nanti. Sementara tunggu lelaki2 yg bersiap mengalahkan perempuan, yg konon janji pukul 8 pagi tu kan choyyy sangat hahahah.






Ok semua berkumpul kt Ao Nang beach & naik bot untuk island hopping. Island hopping ni ada 4 pulau semuanya. Tup Island (Pulau Telur), Chicken Island, Poda Island & Pranang. Nak tau lagi pasal ni boleh refer sini. Bot yg kitorang naik ni consider private boat lah kan if public boat tak silap 1000 baht sekepala. Dah jom!


















Pheww letih betul main air dengan ramai orangnya kan tp enjoy sangat dengan budak2 ni walaupun baru kenal nasib la boleh masuk. Nasib baik jugak tak mabuk laut walaupun aku ni mabuk flight sebenarnya eeiii lol sangat. Petang tu around pukul 3 balik ke Ao Nang & lepas bersihkan diri terus gerak ke Phuket. Dalam van awal2 je masing2 excited selfie lepas tu semua pun zzz.

Perjalanan ke Phuket dari Ao Nang ada la dalam 3 jam gitu. Sempat singgah makan mee sup siam. Pergh power weh sedap gila! Teringat2 sampai balik Malaysia.

*****
Phuket!





Lepas check-in, terus turun pergi night walk. Terkejut mak noks lalu sini hahahhahahah bar kiri kanan, pole dance bersepah. Yg sorang ni (kakak) istighfar panjang dah sepanjang jalan. Aku speechless tp nak tengok gak. Lol. W dah mintak maaf banyak kali dah sebab bawak jalan situ. Eleyhh yela tu rasa bersalah kan padahal suka dapat cuci mata kan kan.



Balik naik tuk-tuk meriah dengan lagu disko.
Ehem masa on the way to Phuket Hard Rock, si W dok jalan sebelah..

"Ros, nampak tak depan tu?"
(ahh sudah ada orang menari bogel ke?) "Mana?"

"Tuuu depan tuuu.. nampak tak?"
"Haa nampak apa? Depan mana?"

"Tak nampak ke depan tu? Tuuu depan tu"
"Apa dia?"

...to be continued (kehkeh)

5 comments:

  1. Just found out about your blog! Nice! Keep on travelling! Reading your entry on this Krabi and Phuket trip remind me of my Thai Trip a few years back where I travel all the way to KL - Hatyai - Phuket - Koh Samui - Surat Thani for a week.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Zara,

      Thanks for reading! Will check out your blog too!

      Delete
  2. tazabanye awaaaa na bace next entry.. macam bace novel ahadiat akasha la awaaaaa

    ReplyDelete
  3. best krabi ni sbb air laut sgt cantik tapi x tahan panas tu je...sunburn...
    patung beach n bangla street tu tempat wajib jika ke phuket,...x boleh nk beza ni lelaki ke pompuan...cantik bangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan kak JM pergi mana2 laut pun cantik tp sunburn la T______T

      Delete