Monday, 17 August 2015

Krabi-Phuket-Hatyai (Part 4)

Previous post; Krabi-Phuket-Hatyai (Part 3)

13 October 2014

Good morning Hatyai! Liat betul nak bangun sebab dah last dayyyy sobsobs. Janji dengan W pukul 8 nak jalan2 Hatyai tapi... W lambat sangat! Bila call (ehem), dia cakap ada problem kereta takde. Kereta dia kt workshop pulak. Gigih lah kena pinjam kereta orang whatevah as long as jalan2 & balik Malaysia. Ke taknak balik? Eh?

So, bincang dengan budak2 ni let's go to morning market naik tuk-tuk. Beg2 semua tinggal kt lobi hotel nanti W pick-up sendiri hehe diva sangat!





Kat market ni takde apa sangat or maybe untuk kita yg jalan2 ni takde apa nak beli la kot. Tp Hatyai ni quite busy jalan dia masa kitorang pergi tu pun hari Isnin. Weekend tak tau la macam mana kan. Motif harini nak cari souvenirs uols. Ni kedai bawah ni cantik tp harga tidak berpatutan. Tidak alah membeli malah tidak menang memakai. Zzz.



Muka aku paling tak sunburnt. Syukur! Pakai sunblock brand Sunplay ok yg SPF60 pun ok dah hehe.



Dok cari2 souvenir yg best end up kedai2 kecil tepi jalan je yg kitorang shopping pun hahaha murah pun murah. Cute2 plak tu. Dah beli2, pergi lunch dulu before ke Chang Puak Camp. Nak naik gajah!



Sebelum naik gajah, tengok show gajah dulu. Gajah comel tp takut jugak bila dia datang dekat. Mula la aku grab Alin sambil terketar. Lol sangat. Kitorang 3 orang je ambil pakej show, ride & 2 games lain. Lagi 2 orang tunggu kt luar. Habis show baru la naik gajah. Jom!









Lepas naik gajah di bawah terik mentari (chewahh), kitorang pun pergi singgah floating market. Tp ni yg baru punya bukan yg jual2 atas sampan tu. Hahaha tertipu rasa. Ciss W ni! Kat sini kedai dia kedai proper la ala2 terapung ada la kolam kt tengah tu. Tak best. Nak pergi yg ada jual2 atas sampan tu tak sempat plak ok la ni nampaknya kena datang lg ni kan redhooo jom la balik. Ada 2 orang nk kena kejar flight malam ni jugak.


Nak balik tu W hantar sampai border uols. Laju jugak dia bawak untung laa kt Thailand takde tol, takde speed trap. Lenjan je la selagi boleh. Walau duduk berhimpit2 4 orang kt belakang, tp happy! Sampai border selfie kejap mana boleh. W dah bergenang2 air mata hahahah apa niii tak macho niii macam mana dengan masa depan kita niii eh eh over ko ye hahahaha bye W! Jumpa lagi!

11 comments:

  1. Replies
    1. Ada mek yg tak sipi kena cari la post yg mana hahahah

      Delete
  2. bestnye cite psl W ni awaaa.. eh silap.. cite pasal krabi-hatyai ni.. tershahsul aa awaaa.. sowi sowi.. *mb style*

    ReplyDelete
  3. terima kasih Ros sudi singgah di blog sis JM..ini kunjungan balas ye

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. TQ sis datang sini & follow hehehe

      Delete
  5. ehh...siapa W tu..bukan rakyat msia eh

    ReplyDelete
  6. ehh..jap...pakai sunplay 60++ je tak sunburn...sis JM guna sunplay 100+ sunburn teruk....nampaknya nk try spf60+ lak...botol warna biru tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah terbaca yg sunblock spf tinggi sgt pun tak elok utk kulit. I pakai spf60 tu yg botol putih penutup pink :D

      Delete